Butterfield Country Club

Oakbrook, IL

The Butterfield Country Club underwent a second renovation through BSB Design to further restore the club’s identity and update functionality to better accommodate valued members and guests. The 25,000 square foot club had undergone numerous additions and renovations throughout its history, each one further distancing the building from the original 1920s Tudor-style design. A few minor additions, some facade remodeling and updated interior finishes resulted in a cost-effective solution.

The renovation included updating the outdoor patio seating area with shaded seating and firepit areas overlooking the beautiful golf course. The indoor bar and restaurant now have an immediate connection to the main entrance and merchandise storefront, intended to raise sales. The use of vertical and horizontal elements throughout the bar area align with the Tudor-Style design of the original clubhouse. A beautiful open clerestory with lined windows was added to pour in natural light and build on the uniqueness of this clubhouse.

 

 

UP